If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
И двете ми имат фабричен бутон за централно точно до скоростния лост,тоест до бутона за отварянето на резервоара
sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
А ербега реално изключил ли си го от ключалката? Мисля, че индикацията за която говориш трябва да свети само когато са налице 2 условия:
1 - Да е изключен пасажерския ербег.
2 - Да има седнал човек на седалката.
Съветвам те преди да правиш каквото и да било, да почистиш/напръскаш буксата на централата с обезмаслител/контактен спрей. Всичко това може да е в резултат на лоши връзки между пиновете.
При мен периодично ми записваше грешка заради детонатора на единия колан. Откакто почистих буксата, грешката не се е появавала.
PS:
В описанието (user manual) пише следното:
което означава, че въпросната индикация мига за около 4 секунди, когато има проблем с другата индикация (оградената в червено). При чек на индикациите тя светва ли?
Не е изключен пасажерския еърбег. Като го изключа жълтата светва постоянно. Червената лампа за еърбега светва когато има проблем. Сега не свети. Жълтата мига няколко секунди и изгасва щом седне някой или натисна седалката, но червената не светва. Буксата на централата я пръсках преди защото имаше зеленясали пинове и явно пак трябва да я пръскам. Сега на всеки всетофар натискам пасажерската и дебна кога ще светне червената лампа, но за сега само мига жълтата.
Не е изключен пасажерския еърбег. Като го изключа жълтата светва постоянно. Червената лампа за еърбега светва когато има проблем. Сега не свети. Жълтата мига няколко секунди и изгасва щом седне някой или натисна седалката, но червената не светва. Буксата на централата я пръсках преди защото имаше зеленясали пинове и явно пак трябва да я пръскам. Сега на всеки всетофар натискам пасажерската и дебна кога ще светне червената лампа, но за сега само мига жълтата.
Както пише в описанието, мигането на жълтата означава неизправност в работата на червената индикация. Ако имаш под ръка способ за да чистиш евентуална грешка, си направи следния експеримент:
Симулирай сигурна неизправност в системата, като за целта откачиш някоя от веригите на патроните. Тогава трябва червената да светне постоянно и да се запише съответната грешка. Ако това не се случи, означава че жълтата мига заради това а не заради датчика на седалката.
---------- Post added at 10:49 ---------- Previous post was at 10:46 ----------
Преди 2-3 години ми я изчистиха, после пак светна и я зарязах така, напролет може да прегледам буксите.
Има много голяма вероятност да не се появи отново грешката след почистване на буксата. Особено, ако грешката не е свързана с неизправност във веригата на шофьорския ербег, при който често започва да прекъсва лентовия кабел на волана.
Както пише в описанието, мигането на жълтата означава неизправност в работата на червената индикация. Ако имаш под ръка способ за да чистиш евентуална грешка, си направи следния експеримент:
Симулирай сигурна неизправност в системата, като за целта откачиш някоя от веригите на патроните. Тогава трябва червената да светне постоянно и да се запише съответната грешка. Ако това не се случи, означава че жълтата мига заради това а не заради датчика на седалката.
Правих го този опит с откачването и веднага светна червената лампа. Жълтата лампа мига винаги дори и при светеща червена. Изтрих грешката и в момента няма никакви грешки, но пак мига жълтата! Остава обяснението в книгата да не е вярно.....
Правих го този опит с откачването и веднага светна червената лампа. Жълтата лампа мига винаги дори и при светеща червена. Изтрих грешката и в момента няма никакви грешки, но пак мига жълтата! Остава обяснението в книгата да не е вярно.....
Съмнявам се да е грешно описаното в документацията (не че няма грешки, но това все-пак е доста важно).
Цялата история може да има следното обяснение:
За да "разбере" централата, че има проблем с индикацията си за неизправност (червената), в момент в който не трябва да се индикира грешка и проблем със системата, централата мери някакъв минимален ток, който протича през не-светещия индикатор или работния ток по време на паленето при общия чек.
Ако този ток се различава от някакви приети за нормални стойности, централата сигнализира за това състояние с мигане на жълтия индикатор. Подобно на действието на клюкарката по отношение на светлините.
Такова нарушаване на нормите за тока на "диагностика на индикацията" може да възникне отново заради лоши връзки. Може отново да почистиш буксата на централата и буксите отзад на арматурното табло. Веригата за въпросния индикатор минава през тях и зависи и от тяхното състояние.
166-цата гори 12 газ в Бургас, откакто я кара майка ми. Засечено и проверено - потресен. Повечето км са М.Рудник - Славейков, т.е. няма централна градска част, ама все пак. Извънградско я свяля под 9.
sigpic 156Facelift 1.9JTD16V1591.9JTDm16V1662.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Аз на бензин съм падал на 7-7.5, но на газ колкото и да се напъвам под 10 не пада. Е вярно, че на газ върви точно както на бензин, аз нямам инжектори и като врътна кранчето върви ама и харчи.
Comment